بیکاری ۵۲ هزار كارگر در عسلويه


خبرگزاری حکومتی ایلنا: يك فعال كارگري با انتقاد شديد از تعامل جامعه كارگري با زيرمجموعه‌هاي وزارت كار گفت:‌امروز رابطه جامعه كارگري با سازمان‌هاي كار تاريك است و هزينه اين رابطه تاريك را كارگران مي‌پردازند.

عيسي‌كمالي درگفت‌وگو با ايلنا با انتقاد ازكم‌لطفي‌هاي مسئولان نسبت به‌كارگران گفت: در طول چهار سال‌گذشته هركس‌كه سعي كرده براي جامعه كارگري قدمي بردارد مورد بي‌مهري قرار گرفته و اين بي‌مهري به حدي شدت گرفته كه از چرخه فعاليت‌هاي صنفي خارج شده است.

وي از مكاتبات سازمان كار با واحدهاي دولتي و حتي بخش خصوصي خبر داد وگفت: طي نامه‌هاي ارسالي از كارفرمايان درخواست شده كه از برقراري ارتباط با خانه كارگر خودداري شود و تاكيد شده هر گونه ارتباط بنگاه‌هاي اقتصادي با خانه كارگر به زيان كارفرمايان منجر مي‌شود.

وي از تضييع حقوق كارگران خبر داد و گفت: در اين شرايط كه بارها حقوق كارگران در مراجع تصميم‌گيري تضييع شده است جامعه كارگري هيچ اميدي به مراجعه به دادگاه‌هاي روابط كار ندارد.
كمالي با تاكيد بر اينكه در حال حاضر نمايندگان كارگر تحت فشار هستند گفت: جاي تاسف دارد كه نماينده شركت‌هاي پيمانكاري و خدماتي به عنوان نماينده كارگر معرفي مي‌شوند و همين امر باعث شده تا كارگران معترض اعتمادي به مراجع قانون‌گذاري عرصه روابط كار نداشته باشند.

دبيراجرايي خانه كارگر بوشهر از رشد ميزان بيكاري در اين استان خبر داد وگفت: استان بوشهر صنايع بزرگ و تاثيرگذاري ندارد و تنها مركزي كه مي‌توانست بيكاري استان را كاهش دهد منطقه عسلويه بود كه آن هم با بحران بيكاري و تعطيلي واحدهاي اين منطقه روبرو شده است.

وي با اعلام اينكه در گذشته 60 هزار نفر در منطقه عسلويه كار مي‌كردندكه در حال حاضر هشت هزار نفر در عسلويه كار مي‌كنند، گفت: طي چهار سال گذشته 52 هزار كارگر در اين منطقه شغل خود را از دست داده‌اند و اين در حالي است كه دولت همچنان ادعا دارد پروژه‌هاي متعددي در حال راه‌اندازي در اين منطقه است.

دبيراجرايي خانه كارگر بوشهر با اعلام اينكه پس از آغاز مديريت محمد جهرمي بر وزارت كار تغييرات نامناسبي بر عسلويه اعمال شد،گفت: جهرمي در بازديد از عسلويه اين منطقه را منطقه آزاد تجاري اعلام كرد تا قانون كار در اين منطقه اعمال نشود.

وي با اعلام اينكه جهرمي گمان مي‌كرد با حذف قانون كار از منطقه عسلويه اشتغالزايي بالا مي‌رود،گفت: تعديل نيروهاي گسترده و تعطيلي واحدهاي عسلويه ثابت كردكه سياست‌هاي غلط دولت باعث بحران عسلويه شده و قانون كار دراشتغالزايي تاثيري ندارد.

كمالي با اعلام اينكه در عسلويه شاهد راه‌‌بندان‌هاي طولاني بوديم،گفت: امروزه عسلويه به حدي دچار ركود شده كه مي‌تواند با سرعت 100 كيلومتر رانندگي كني و در غذاخوري‌هايي كه روزگاري مجبور بودي يك ساعت سر پا بايستي تا يك ميز خالي شود امروزه پرنده پر نمي‌زند.

وي مشاغل منطقه عسلويه را در حوزه نفت و گاز تعريف كردوگفت:‌ اين شركت‌ها به حدي فعال بود كه علاوه بر نيروهاي بومي، كارگران غيربومي نيز به عسلويه هجوم مي‌آوردند. اما امروزه عسلويه به غده‌اي غيرمفيد در استان بوشهر تبديل شده است.

كمالي با يادآوري اينكه وزارت كار دولت نهم در اقدامي نمايشي، جشن اشتغال در عسلويه برگزار كرد، گفت: امروزه بايد ماتم ركود، تعطيلي، بحران، اخراج و بيكاري را در عسلويه برگزار كنيم.

وي با اعلام اينكه در سفر استاني احمدي‌نژاد به بوشهر، مصوب شد كه 50 درصد كارگران عسلويه بومي باشد، گفت: نه تنها اين وعده دولت محقق نشد بلكه همان درصد اندك كارگران بوشهر نيز اخراج شده‌اند.

وي با تاكيد بر اينكه عسلويه مي‌توانست در كنار مشاغل موجود نيروي كار متخصصي تربيت كند، گفت: به دليل ناهماهنگي سازمان آموزش فني حرفه‌اي با فرصت‌هاي شغلي موجود، آموزش صورت نگرفت و نتوانستيم كارگر ماهر تربيت كنيم.

دبير اجرايي خانه كارگر بوشهر با اعلام اينكه امروز بيش از ابزاركار دركارگاه‌هاي عسلويه مواد مخدر يافت مي‌شود،گفت: مي‌توانستيم با آموزش، هدف‌گذاري درست و مديريت مناسب كارگراني متعهد و متخصصي تربيت كنيم اما نه تنها اين مهم محقق نشد بلكه آنچنان چهره منفي ازكارگر ايراني ترسيم شد كه اگر نيروهاي خارجي اين موارد را دركشور خودشان مطرح كنند جاي تاسف خواهد بود.